CarLife

Sziasztok A blogomban az autókról , a velük való közlekedésről és minden olyan dologról írok, ami segíthet a minden napokban elevickélni. Hogyan közlekedjünk , mikre figyeljünk, milyen autót válasszunk, milyen üzemanyagot használjunk , a javíttatása az autóknak és minden ami hasznos lehet, de esetleg nem gondoltunk rá.Saját és nálam okosabb ,hozzáértőbb emberek tapasztalatai .Semmi sallang , reklám és nagy szavak , hanem használható információk tapasztalatokból.

Friss topikok

  • Anna Smith: Kötelező az eredetvizsga, de szerintem ez nem felesleges kiadás.. www.eredetvizsga.hu (2013.03.16. 15:53) Vásárlás
  • chéfbácsi: @sztella1: kösze, a színeket meg az oldalt kicsit gatyába rázzuk még és utána jöhet a köv is, addi... (2011.11.09. 22:20) A kezdet..

Címkék

Egy két videó ami hasznos lehet

2012.01.07. 15:50 - chéfbácsi

ezen a videón jól lehet látni és érthetően magyarázzák el a különbséget téli-nyári gumi közt.

https://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=vwzsrj1aU-s

a második videó is ezt a témát öleli fel, röviden és érthetően.

https://www.youtube.com/watch?v=05AB9IIwR3A&feature=related

Ez a következő videó egy igazán retro videó, kommentárral és kocsikkal, viszont amiket mondanak benne az még mindig így van, a fékezős része annyiban módosult, hogy azóta 100szor jobb gumik,autók,fékek és futóművek stbk vannak a kocsik alatt és a sok elektronikus ketyere abs,asr,sorolhatnám ami könnyíti vagy épp nehezíti a közlekedést.Akinek ilyenek nincsenek benne a kocsijában,annak pont ugyan úgy fog reagálni a videóban említett helyzetekben a kocsi.Ilyen videókat kéne nézetni a kezdő sofőrökkel,hogy kicsit felhomályosodjanak, persze a retro kocsikat mostanira cserélve és belevéve az újdonságokat is, hogy meg is nézzék.Érdekes régen 20-30 éve amikor ezeket csinálták, még szempont volt, hogy mik lehetnek a közlekedés buktatói, ma már nem igazán találkozni ennyire evvel, persze lehet hogy ennek a retro videó sorozatnak vagy egy 21.századi upgrade-elt verziója Norbival ,én nem találkoztam vele. Én csak a fékezés és azzal kapcsolatos részt linkelem, de akit érdekel , miután végignézted, ott lesz a többi is ( vészhelyzetek,autpályán közlekedés,téli vezetés,irányváltoztatás, ködben vezetés, etc ) Az említett videó linkje :

https://www.youtube.com/watch?v=A2YkjkiJDcM

egy kis kiegészítés a retró videóhoz, amit említettem is, hogy akkoriban nem volt meg a technika így nem vették bele, tessék az Abs "haszna" és ha nélküle vész fékezünk.A retro videóban is említik, hogy nem nyomunk satuféket mert csak csúszik tőle az autó messzire, ez a videó ezt kiválóan mutatja.:

https://www.youtube.com/watch?v=nORxcIGpAF8

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://carlife.blog.hu/api/trackback/id/tr63526614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása